2017-11-04 3 min to read

FAD 2017

Category : Event

FAD 2017 blev en ganska lugn tillställning för min del. På programmet stod LAB-cacher samt närliggande intressanta cacher. FAD, vårt svenska mega är som vanligt välbesökt av både svenska och utländska cachare. Detta år hölls eventet i Uppsala vilket var mycket trevligt. Dels för att Uppsala är en väldigt trevlig stad att vara i men också att den inte ligger så långt bort från där jag bor. Man åker bil dit på en timme. Väl framme blev det ganska snabbt mycket folk på platsen och när portarna slogs upp insåg jag och mitt sällskap att insläppet kommer ta tid. Därför påbörjades istället lösandet av den första serien med 10 LAB-cacher. Det var en rolig runda att vandra där man fick se lite utvalda delar av Uppsalas centralare delar.

Efter rundan var det dags att entra scenen och registrera sig. Redan i ”luckan” träffar man på välbekanta ansikten i form av medcachare från Gävle. Minglar vidare in på eventgolvet och träffar bekantskap efter bekantskap. FAD2017 Geocoin Silver edition uthämtas tillsammans med mycket snygg och väldigt skön hoodie måste jag säga. Den verkar vara av gedigen kvalité. Nu vidare för inköp av coins. Jag skulle köpa Geoaward 7000 finds eftersom jag loggade FAD som min found nummer 7000, ”yheeeay”. Hade dock ingen skumpa med mig denna dag. Jag köpte utöver detta ett snyggt GIFF coin och en rosa bandet TB.

Nu blev det så dags att lösa ytterligare några LAB-cacher. Tyvärr var allting så roligt så jag glömde att fotografera. Cubes var en rolig station där det gällde att med UV kika in i kuber där olika saker dolde sig. Det gällde att hitta ledtrådar och i bästa ”fångarna på fortet” stilen hitta ett ord som passar med samtliga ledtrådar. Den magiska tärningen var ännu en riktigt fin skapelse och rolig utmaning. En 12-sidig tärning bestående av sidorna N,E och siffrorna 0-9. Sidorna blinkade i rött och det gällde att vrida tärningen snabbt så den lysande sidan kom uppåt som då ändrade till grön färg. När man hade alla siffror bildade detta en koordinat.

Den bästa LAB-cachen var dock nog Team Work i närheten av domkyrkan. Alla som spelat spelet ”Simon says” eller som det hette på svenska, Einstein vet vad det handlar om. Fyra färger, röd, gul grön och blå. Det gäller att memorera ordningen som färgerna tänds och därefter trycka på motsvarande knappar i rätt ordning. För varje gång man klarar ökar det med ytterligare en färg nästa runda. Här var det dock team work som gällde. Fyra personer ansvarade för varsin knapp. När utmaningen klarades av erhölls koden till LAB cachen. Klart dagens bästa LAB-cache av de jag loggade.

Utöver de redan nämnda cacherna loggades en WIGO, EC samt två nya virtual rewards. Även Uppsalas mest FP-belönade cache loggades. Detta var en mycket finurlig skapelse. Så var det då snart dags för mörkercachandet att ta sin början. Detta året hoppade jag dock över den delen och satte mig i bilen och for hem. Inte raka vägen dock. Jag lekte apa i några fackverksskyltar efter vägen hem. Struntade i trafiken och svingade mig friskt upp o ner. Dom lär ju ha undrat vilken vandal det var som klättrade i dem. Tack för eventet.

Om jag inte är helt missunderrättad kommer nästa års FAD gå av stapeln i Sundsvall. Ännu en plats hyfsat nära hemma. Trevligt.

 

Leave a comment