2017-05-07 2 min to read

På tur till Hedemora för att logga cache nr 6000

Category : Geoventures

Helgen den 6-7/5 begav jag mig till trakterna av Hedemora. Syftet med denna tur var att finna och logga min geocache nummer 6000. Min vana trogen blir det nog ett vanligt PET-rör i en gran i skogen. Dagens äventyr startade i Norn ca 1 mil sydväst om Hedemora. Jag kunde tyvärr inte närvara på eventet ”Vår tid i Hedemora” som hölls vid Norn’s bruk 2014 så här fanns det en hel del burkar jag ännu inte loggat. Den första jag loggade denna dag var Norns herrgård och sedan bar det av mot Norns hytta. I hyttan skulle man klättra upp till den översta våningen vilket min hund Nala som var med inte alls uppskattade. Hon följde med upp på den andra våningen men där fick det vara nog. Jag som ville logga burken, fann inga andra råd än att ”platsa” henne på våning 2 och fortsätta färden upp själv. Cachen hittades relativt omgående tack vare hinten. Tog några bilder innan jag gick ner till Nala och in i bilen för vidare färd mot nästa cache.

Jag rensade inte Norns bruk från burkar utan lämnade några för en återkomst en annan dag. Nu skulle jag vidare mot dagens huvudmål som var promenaden på trailen Ryssvägen. Efter att jag parkerat bilen på lämpligt ställe startade jag och Nala vår promenad. Redan på den första cachen stötte vi på problem som krävde att vi ringde CO för hjälp. Men CO som precis som jag själv, har kanske lite för många burkar i skogen att hålla reda på, kunde inte exakt erinra sig hur den var gömd. Efter ett tag hittade jag den lilla rackaren elakt nedstucken i myllan så bara den lilla korken stack upp. Efter denna så släppte det dock och burkarna trillade in en efter en. Förutom att vi såg en livs levande älg såg vi spår av vilda grisar och bäver.

    

 

 

 

 

 

Min geocache nummer 6000 blev mycket riktigt ett PET-rör i en gran, eller f.d. gran eftersom den var nedtagen. Lika lite som jag planerat vilken som skulle bli min jubileumscache, lika lite visste jag om vilken det blev när jag väl promenerade runt där på hygge och i skog. Det fick visa sig efteråt vilken det blev. Inge firande med skumpa och cigarr här inte. Men jag tackar CO:Svedjan för ytterligare en fin trail i naturen. Finalen på denna trail den sparade jag då tiden drog ut lite. Men det är snart dags för återbesök i trakterna och då ryker den med.

Leave a comment